Övergivna Platser
Om Jan Jörnmark

Övergivna platser-böckerna
Nya boken: KRISEN

Gästbok
Kalendarium
Forum

Logga in & reg. 

YouTube-kanalen

= kräver inloggningÖP på Facebook
Tipsa en vän om sitenhttp://www.mittdjur.se

HÄSTHAGEN

Hästhagen har väl snart blivit en modern klassiker. Rader av Paint Ball-entusiaster, Urban Explorers och fotointresserade har vid det här laget besökt den lilla Upplandmetropolen Söderfors för att se det alla talar om.

Varför blev det som det blev? Varför rivs inte Hästhagen, när till exempel vårt område i miljonprogramsgalleriet från Laxå redan jämnats med marken? Hästhagen är ju alldeles uppenbart i sämre skick. Det ligger dessutom nästan mitt i Söderfors moderna villaområden. I dagens tid av planerade lekparker och cykelhjälmar förefaller ett område av Hästhagens typ minst sagt olämpligt inpå villaknutarna. Hästhagen är farligt, den saken är alldeles klar.

Det är inte att förvåna sig över att området blivit en följetong i Riksdagen de senaste åren. Olika ministrar och potentater har tvingats uttala sig om det ökanda området. Senast var det försvarsminister Leni Björklund som besökte Söderfors, och som försäkrade att något skulle hända. Den som lever får se. Historien berättas i alla fall i anslutning till bilderna.